Rabarberpaaaj!
Somrig, fräsch och helt oemotståndlig!
Höftade ihop ett eget recept, kalasbra blev det!
½ liter rabarber. Skalade och skurna i centimeterstora bitar.
2 dl jordgubbar i skivor. Frusna funkar toppen!
1-2 dl strösocker (Mängd efter syrlighet)
1.5 msk potatismjöl
Smuldeg:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
Sätt ugnen på 225 grader.
Varva rabarber och jordgubbar i en smord form.
Strö över socker och potatismjöl.
Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke.
Fördela jämt över formen (gör man i en stor form kan man behöva öka mängden smulor!)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills smulorna är gyllenbruna.

Höftade ihop ett eget recept, kalasbra blev det!
½ liter rabarber. Skalade och skurna i centimeterstora bitar.
2 dl jordgubbar i skivor. Frusna funkar toppen!
1-2 dl strösocker (Mängd efter syrlighet)
1.5 msk potatismjöl
Smuldeg:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
Sätt ugnen på 225 grader.
Varva rabarber och jordgubbar i en smord form.
Strö över socker och potatismjöl.
Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke.
Fördela jämt över formen (gör man i en stor form kan man behöva öka mängden smulor!)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills smulorna är gyllenbruna.

Kommentarer
Trackback